A Huawei-nél megérkezett a P30-as sorozat, aminek a kamerája elképesztő eredményeket tud felmutatni. Sokan mondják, hogy ez már felér egy DSLR géppel.

Általános specifikációk

A Huawei P30 Pro természetesen Android 9-el látta el alapértelmezetten az okostelefonját, amelyet egy Kirin 980 lapkakészlet és 8 GB-os RAM hajt meg. A kijelző egy 6,47 hüvelykes FHD + OLED panelt kapott, ami nagyon vékony kávákkal rendelkezik. Ezt egy vékony fém keret veszi körbe, a hátlap pedig mint az elődjénél, üvegből van. A készülék megkapta az IP68-as tanúsítványt is. Az üzemidőért egy 4200 mAh-es akkumulátor felel, ami vezeték nélkül is tölthető. A biztonságért a kijelző alatt elhelyezett ujjlenyomat-olvasó felel.

A lényeg: a kamera

A Huawei P30 Pro hátlapján négy, a Leica által gyártott kamera található: egy optikai képstabilizátorral szerelt 40 megapixeles (f/1.6) fő egység, egy 20 megapixeles (f/2.2) nagylátószögű variáns, egy ToF lencse, illetve egy 8 megapixeles (f/3.4) periszkóp kamera, ami mobiloknál eddig még nem volt látható.

A 8 megapixeles kamera periszkóp felépítése: a hátlapon csak egy tükör látható, a nagyítást lehetővé tévő lencsék 90 fokban el vannak forgatva a készülék belsejében, és ennek hála kapunk 5x optikai, 10x hibrid és egészen brutális, 50x digitális zoomot.

A DXOMARK toplistája szerint a P30 Pro az eddigi legjobb kamerával ellátott telefon. A Huawei tehát feladta a leckét a többi gyártónak.

További Tech cikkekért kattints ide!