Talán mondhatjuk azt, hogy a zabpehely diétától függetlenül az egyik legnépszerűbb alapanyag a konyhában, hiszen tápláló, finom és olcsón hozzá lehet jutni. Sokunknak biztosan a reggeli zabkása jut róla elsőnek az eszünkbe, viszont sokféleképpen fel lehet még használni, például ledarálva, vagy kész zablisztet vásárolva mennyei gyors palacsinta készíthető belőle.

Következzen a recept:

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg zabliszt
  • 3 dl tej
  • 2,5 buborékos ásványvíz
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 0,5 dl olvasztott kókuszzsír
  • pár csepp vanília aroma

A zablisztet szitáld le egy nagyobb tálba, majd öntsd hozzá tejet és az ásványvizet, add hozzá a
tojásokat, a sót, vanília aromát és egy kézi habverővel keverd csomómentesre. Ha nem teflonos
serpenyőben sütöd, tehetsz hozzá olajat vagy olvasztott kókuszzsírt is. Érdemes pihentetni kb. 15-20
percig.

Ezt követően melegítsd fel a serpenyőt jó melegre és merőkanállal a közepére adagold bele a tésztát.
Körkörös mozdulatokkal oszlasd el a masszát, úgy, hogy mindenhova jusson. Ha a széle kezd elválni a
serpenyőtől és elkezd csúszkálni, egy spatula segítségével fordítsd meg, és süsd meg a másik oldalát
is. Tetszés szerint ízesítsd és már fogyaszthatod is.

Jó étvágyat hozzá!Két palacsinta, tányéron.

Ha tetszett, kattints további GASZTRO cikkekért ide!