Az osso buco egy tradicionális olasz étel.
GASZTRO

Osso buco pulykából

Ha az olasz ételekre gondolsz, biztosan neked is a pizza vagy a bolognai spagetti jut elsőnek az eszedbe, pedig vannak ott még más ínycsiklandozó ételek is. Ilyen például az Osso buco, amit az eredeti  olasz receptben borjú vagy marhalábszárból készítenek, sáfrányos rizottóval és gremolataval tálalnak.

A hagyományos osso buco hozzávalókat újragondolva, mi pulykából és köretként tésztával készítettük el nektek.

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamell
  • liszt
  • olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db répa
  • 1 db zellerszár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl száraz fehér bor
  • 4 dl alaplé (zöldségleves kockából)
  • fél konzerv sűrített paradicsom
  • petrezselyemzöld
  • rozmaring

Elkészítés: A felkockázott vagy csíkozott pulykamellet egy nagyobb tálban a liszttel forgasd össze. Ha ez meg van, szórd meg sóval és borssal majd egy serpenyőben pár csepp olajon pár perc alatt süsd aranybarnára. Ezt követően serpenyőben pirítsd meg az apróra vágott hagymát, a felkarikázott répát és szárzellert, add hozzá a szétzúzott fokhagymát és lefedve pár percig párold. Ekkor öntsd fel a borral, az alaplével és a sűrített paradicsommal majd fűszerezd rozmaringgal, egy kis petrezselyemmel, sóval és borssal. Ha felforrt tedd hozzá a már megpirított pulykamellet és 30-40 percig párold.

Mindeközben a tésztát (ez lehet akármilyen) bő sós vízben főzd meg.

Ha szeretnéd, kipróbálhatod gremolatával. Egy gerezd fokhagymát petrezselyemmel és egy citrom héjával apríts finomra és találáskor szórd a húsra.Az osso buco egy tradicionális olasz étel.

Jó étvágyat hozzá!

Ha tetszett, kattints további GASZTRO cikkért ide!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük