Ha már nézelődtél kínai oldalakon (pl.: Aliexpress, Wish), vagy rendeltél már Kínából, bizonyára te is észrevetted, hogy nagyon sok olyan ismerős dologra akadsz, amit az itthoni webáruházakban/üzletekben is láttál már.

Egy valami azonban mégis más, ez pedig az áruk. Nagyon sok hazai üzlet Kínából szerzi be áruit, amit itthon horror összegekért árulnak és sajnos sokan meg is vesznek. Nagy befolyásoló tényező, hogy az emberek türelmetlenek és inkább megveszik azonnal, helyben a drágább dolgokat, mint, hogy 2-3 hetet várjanak rá. Ha viszont van elég időd és türelmed, sokat spórolhatsz azzal, hogy Kínából szerzed be ezeket a termékeket.

Ebben a részben összegyűjtöttünk nektek 5 olyan dolgot, amit kínai oldalról érdemes megrendelned.

1. Telefontok

Tulajdonképpen bármilyen telefonod is van, tuti biztos, hogy találni fogsz rá megfelelő tokot, hiszen a választék igen csak nagy, legyen az szilikon, műanyag, flipes, víz/ütésálló vagy elegánsabb bőr.  A hazai árakkal ellentétben sokkal olcsóbban beszerezhető és a szállítás is ingyenes.Kínából sokféle telefontok beszerezhető

2. Képernyővédő fólia

Ha már telefontok rendelésen gondolkozol érdemes a képernyővédő fólia felé is venni az irányt, hiszen ezeket is mérföldekkel olcsóbban beszerezheted Kínából. Számos eladó küld hozzá szösz eltávolító matricát és két fajta törlőkendőt is, amivel te is egyszerűen felteheted a telefonodra. A felrakástól nem kell félned, rengeteg videó megtalálható ezzel kapcsolatban a YouTube-on, ahol részletesen bemutatják Neked az üvegfólia felrakás minden mozzanatát.

3. Adatkábel

Rengeteg jó minőségű adatkábelt is meg tudsz venni 1 és 2 dollár között, viszont itt célszerű elolvasni az értékeléseket az adott termékről, mert könnyű beleszaladni a silányabb minőségűekbe.

4. Pendrive

Talán mondanunk sem kell, hogy hány féle kinézetű pendrive létezik a kínai piacon, a vicces figuráktól kezdve a csilivili kövekkel díszítettig. Itthon egy 64 Gb-os pendrive átlagos ára 9-12 ezer Ft, Ebayen viszont kaphatunk már 3 ezer Ft-tól is. A műszaki cikkek vásárlásánál érdemes óvatosnak lenned, hiszen ha bármi problémád adódik a termékkel, a garanciális ügyintézés nagyon körülményes. Ha meghibásodik a termék, akkor felveheted a kapcsolatot az eladóval, viszont a visszaküldés árát rád fogja terhelni, ami közel annyiba kerül, mintha egy újat rendelnél.Kínából olcsón beszerezhető a pendrive és a memóriakártya.

5. Memória kártya

A memória kártyával ugyanaz a helyzet mint a pendrive-al, viszont ezeket egy kicsivel drágábban lehet beszerezni.

További cikkért kattints ide!