Ha szilveszter, akkor neked is biztosan a kabaréműsorok jutnak az eszedbe. Viszont nem feltétlenül kell ezek nézéséhez folyamodnod, akkor sem, ha nem mész sehova. Ha nincs semmi ötleted, hogy mit csinálj szilveszterkor, akkor ebben a cikkben adunk pár tanácsot, hogy hogyan búcsúztasd az óévet, akár otthon, akár egy buliban.

 

Mit csináljak szilveszterkor?

1. Ha otthon akarod tölteni a szilvesztert

Akár otthon töltöd a szilvesztert, akár máshol, egy közös dolog van, ami nagyon fontos: bulizz. Próbáld kiereszteni az év közben felgyülemlett feszültséget és gondolj arra, hogy a következő évtől mindent tiszta lappal kezdhetsz. Hallgass zenét, akár hangosan is és ne foglalkozz azzal, hogy zavarod a szomszédokat, hiszen ilyenkor mindenki hangoskodik. Ha a családoddal együtt töltitek szilveszter napját, játszhattok valamilyen társasjátékot, vagy beszélgethettek arról, hogy kinek mit sikerült elérni, vagy mit szeretne a tervei közül következő évben megvalósítani.  A zene mellé feltétlenül gondoskodj a szilveszteri finom falatokról és persze a (kölyök)pezsgőről is.

Mit együnk?

A szilveszter nem csak a hatalmas bulizásról szól, hiszen rengeteg hagyománnyal, babonával is rendelkezik. A hüvelyes ételek fogyasztása (pl. lencse, bab, borsó stb.) a babona szerint gazdaggá tesz, míg disznóhúsból készült fogások szerencsét hoznak. Fontos azonban tudnod, hogy az óév utolsó napján (december 31.) éjfélig, kizárólag szárnyast vagy halat szabad fogyasztanod, hiszen a szárnyas elkaparja, a hallal pedig elúsznak az előző év problémái.  Sertést tehát újév első napján fogyassz, ugyanis a babona szerint az orrával előre túrja szerencsét. Amerikában a malacot káposztával fogyasztják, míg az olaszok lencsével készítik, mi magyarok pedig általában virsli vagy sült formájában szoktuk fogyasztani. Egy lencseleves vagy főzelék sült kolbásszal tehát biztosan remek választás. Tipikus étel szilveszterkor a lencseleves.

2. Ha nem otthon akarod tölteni a szilvesztert

A legegyszerűbb ha nem akarod otthon tölteni a szilveszter estét, hogy felkeresed a szilveszter.hu odalát, ahol külön programkereső áll a rendelkezésedre. Tudsz szűrni városok és helyszínek között, illetve hogy milyen típusú programot szeretnél kiválasztani.  A programok közt van például koncert, szabadtéri program, disco, vagy választhatsz különféle szállodák vacsoraestjei közül.

Ha tetszett, kattints további életmóddal kapcsolatos cikkért!