Nem tudod, mit csinálj, ha unatkozol otthon télen? A szürke téli napokon gyakran tör ránk az unalom, hiszen a pörgős december után úgy érezzük, hogy hosszabbodnak a napok és a karácsonyi, szilveszteri őrület befejeztével nincs is már sok minden, amivel elüthetjük az időt. Ebben a cikkben néhány olyan ötlettel segítek, ami szerintem hasznos és remek időtöltés lehet a szürke téli hétvégéken.

Készíts DIY dolgokat

Igen! Van élet a karácsonyi dekorációk után is. Ha unatkozol otthon télen, egyszerűen feldobhatod az otthonodat megannyi dísszel, például könnyen készíthetsz befőttesüvegből hangulatos mécsestartókat. Ha pedig szeretsz előre gondolkodni, elkészítheted akár már most a tavaszi dekorációt is, így azt később csak elő kell venned. Ha inspirálódni szeretnél látogass el a Pinterest oldalára, ahol nagyon sok ötletet találsz.

Ha unatkozol otthon télen, készíts DIY dolgokat.

Rendszerezd a fotóid

Én személy szerint, ha megtelik a telefon vagy  a fényképezőgép memóriája szeretem felmásolni a képeket a laptopomra, viszont azok rendszerezésével ritkán törődöm. De ha egyszer elkap a gépszíj, garantálom, hogy jobban fogod érezni magad a végén. Az egyszer biztos, hogy elég időigényes feladat, de hidd el sokkal könnyebben tudsz később keresgélni a régi emlékeid között. Ha már unatkozol, töltheted hasznosan is az idődet, miközben sok-sok emléket is felidézhetsz. Ha pedig szereted a kézzel fogható képeket is, elő a fotóalbumokkal.

Ha unatkozol otthon télen, jó program lehet a fotórendszerezés is.

Szelektáld a felesleges ruháidat

Nem csak a ruhák újrahajtogatása, rendszerezése, hanem a felesleges göncök szelektálása is kiváló program lehet amikor unatkozol. Persze, itt nem arra gondolok, hogy dobd őket a kukába. Ha úgy gondolod, hogy jó állapotú, de nálad csak a helyet fogja, ajándékozd oda valamelyik családtagodnak vagy barátodnak, ha pedig inkább rászorulóknak szeretnél segíteni, elviheted valamelyik ezzel foglalkozó szervezethez is.

Tanulj

Manapság a netről tanulni nagyon is menőnek számít, és mivel szinte minden elérhető számodra, elég könnyű is. Csiszold a nyelvtudásod, ha érdekel a programozás, keress valamilyen online kurzust, de akár a sütés-főzés csínját-bínját is elsajátíthatod különböző főzős videók nézésével. Ha kíváncsi vagy, melyek a legjobb magyar nyelvű online tanfolyamok, egy másik cikkünkben elolvashatod!

Ha unatkozol otthon télen, tanulj,

Csinálj nagytakarítást

Ha már minden ötletemen túl vagy, akkor érdemes végignézni a lakást, mármint tisztaság terén. Ha nagyon alapos akarsz lenni, viszont nem akarod végig stresszelni az egész procedúrát, készíts egy tervet, ami alapján látni fogod, hogy helységenként mi mindent és kb. mennyi idő alatt akarsz rendbe tenni.

Ha unatkozol otthon télen, csinálhatsz egy nagytakarítást is.

Ez az cikk elsősorban azoknak szól, akiknek a dolgos, fáradt hétköznapjaikon nincs idejük az ilyesmikre, de hétvégén mégis kényszert éreznek arra, hogy valamit csináljanak.

Ha tetszett, olvasd el további Életmóddal kapcsolatos cikkeinket is.