Benned is fel merül a kérdés, hogy hogyan spórolhatsz az esküvődön? Nos, minden bizonnyal mindenki azt mondaná, hogy sehogy, hiszen egy lagzi manapság nem kevés pénzbe kerül. Ha már volt esküvőd, vagy még csak a szervezés folyamatában vagy, biztosan te is tapasztaltad, hogy szinte mindenért bőven a pénztárcádba kell nyúlnod. Mivel jelenleg én is benne vagyok, szeretnék nektek pár tippet és tapasztalatot írni, hogy én min spóroltam eddig, illetve mik az a dolgok, amiket saját kezűleg vagy a család segítségével oldunk meg.

 

Dekoráció

Forrás: Pinterest

Igaz, nálunk nem lesz különösebben nagy dekorálás, hiszen kis esküvőt tervezünk. Azonban pár apróságot mégis szeretnénk, hogy adjunk valamiféle esküvői hangulatot a helyszínnek. Az asztalokra fakorongokat teszünk, amit saját alapanyagból készítünk majd el, ezekre pedig váza gyanánt hosszabb befőttesüvegeket teszünk, amire csipkés jutaszalagot fogunk tekerni. Befőttesüvege szerintem mindenkinek van a családban, a juta szalagot pedig az aliexpress-ről rendeltem kb. 1,5 dollárért. (Erről már egy korábbi cikkemben írtam.) Ezekben a vázákban a mostanában nagyon népszerű fátyolvirág lesz, amit vagy a kertből (ugyanis vetettünk :D), vagy a piacról fogunk begyűjteni. Ezenkívül persze lesznek még mécsestartók és az ültetőkártyák. A mennyezeti dekorációt pompom-okkal oldjuk meg, a mögöttünk lévő háttér pedig a jófogásról vásárolt fehér áttetsző függöny és fényfüzér lesz. Ennyi! Slussz-passz!

 

Meghívó és ültetőkártya

Forrás: Pinterest

Már az egész esküvői mizéria elején tudtuk, vagy én tudtam legalábbis, hogy a meghívókat és ezzel együtt az ültetőkártyákat is én akarom megtervezni és elkészíteni. Így is lett. Írtunk egy nagyon alap, egyszerű szöveget, majd a neten kerestünk valami szép virágos mintát hozzá. Megvettem a fehér kartonokat, elmentem egy nyomdába, ahol fillérekért rányomtatták és ki is vágták méretre őket nekem. A meghívókhoz természetesen vettem méretben egyező borítékokat, és csipkével mindezt körbetekertem.  Egyébként nagyon sok online program van már, ahol tök egyszerűen elkészítheted a meghívódat, amit ezután már csak nyomtatni kell. Az egyik ilyen például a Greetings Island oldala, ahol nagyon sokféle meghívó közül választhatsz.

 

Csokor

Te megmondanád, hogy a képen látható csokor nem élő virágból készült? Nos…én sem. Éppen ezért a kreatív fotózásra biztosan ilyen selyem vagy real touch virágokból készült örökcsokrot fogok készíttetni, ami akár az esküvőn is megállja a helyét. Az árát tekintve akár 10-15 ezer forint között mozoghat az ára, de szerintem ezt az örök tartósságot mindenképpen megéri. Manapság egyre népszerűbbek és mindemellett ezt a csokrot nem kell az esküvő után kidobnod, elrakhatod emlékbe. 🙂

 

Ruha

Én nem akartam százezres ruhát sem venni, sem bérelni. Egyrészt a bérlést elég hülyeségnek tartom, hiszen ma már tényleg 100 ezer forint+ egy menyasszonyi ruha, amit az esküvő után vissza kell adni, ráadásul más is hordhatja előtted, aki esetleg tönkreteheti azt. Akkor inkább veszek, nem? Így szépen vártam, vártam, mígnem egy esküvői csoportban a Facebook-on rábukkantam, egy olyan egyszerű, varratott ruhára, amilyet már a legelején elképzeltem. 40 ezer forint volt.

 

Tálalás

Azt tudni kell, hogy csak a legközelibbi családtagokat hívjuk és ha mindenki el tud jönni, körülbelül 30-an leszünk az esküvőn. Így úgy gondoltuk, hogy senki nem fogja zokon venni, ha nem viszi ki neki egy pincér vagy a vőfély (hisz ez sem lesz) az ételt. Éppen ezért svédasztalos tálalás lesz, mindenki azt és annyit szed amennyit szeretne.

 

+1 Sütemények

A két örömanya fog sütni. Kérdés sem volt, hogy ezeket megrendeljük valahonnan. A házias sütiknél pedig amúgy sincs jobb.

Nagyon sok mindent tudtam volna még írni, de azt hiszem erre a cikkre, ennyit pont elég volt. Remélem ezzel a pár tippel tudtam segíteni, hogy hogyan is spórolhatsz az esküvődön. Folyt. köv.

 

Kinga