A várva várt tavaszi GLAMOUR-napok idén április 11-14. között kerül megrendezésre, ahol az előző évekhez hasonlóan már a 0. napon (ápr. 10.) csábító kedvezményekkel juthatsz hozzá különböző termékekhez. Ebben a bejegyzésben szó lesz arról, hogy szerintem mire érdemes felhasználni a kuponokat, valamint szeretnék néhány tippet is adni, mielőtt belekezdesz az őrületes shoppingtúrába.

A glamour-napok miatt nagyon sok ember megy vásárolni.

 

Bevallom őszintén, soha nem tartoztak a kedvenc elfoglaltságaim közé a GLAMOUR-napok. Persze, én is szeretek olcsóbban megvásárolni dolgokat, de valahogy az a tömeg, ami ilyenkor az üzletekben van, teljesen el veszi a kedvem. Egy-egy sminkmárka polcához odaférni lehetetlen, a próbafülkénél való sorbaállásról pedig ne is beszéljünk. Persze, a hozzáállásomon én is gyorsan igyekszem változtatni, pláne, ha valami kihagyhatatlan akciót látok.

Bár az imént pont a sminkekről volt szó, mégis úgy gondolom, hogy a dekorkozmetikumokra és más szépségápolási termékekre adott 20-50 %-os kedvezményes ár elég baráti. Sok márka, többek között a Rossmann-nál már online is beválthatóak a kuponok, így ha te is nehezen viseled a tömeget, könnyen elkerülheted a teljes idegösszeomlást. Nekem személy szerint a Maybelline dekorkozmetika, Nivea arcápolás és a L’oréal hajápolási kuponok a kedvenceim, így azokat szoktam legelőször kivágni az újságból.

 

Most pedig jöjjön néhány tipp, amit érdemes betartanod, ha nem szeretnél egy vagyont költeni.

Készíts leltárt!

Mielőtt vásárolni indulsz, szerintem fontos, hogy tisztában legyél a készleteiddel. A kuponnapok előtt szánj akár egy teljes napot arra, hogy alaposan átnézd, hogy mi az, ami már nincs, vagy kifogyóban van, legyen szó kozmetikumról vagy valamilyen háztartási termékről. De összeszedheted azokat a dolgokat is, amiket már régóta kinéztél magadnak, csak az ára miatt eddig még nem vetted meg.

 

Tervezd meg előre, hogy mennyit fogsz költeni és annyit is vigyél magaddal

Igen, ez a tipp elég drasztikusnak fog tűnni, de hatásos. Nézz utána és számolgasd ki (miután az előző pontot teljesítetted), hogy körülbelül mennyibe fognak kerülni az egyes termékek és eszerint vigyél magaddal pénzt. Persze, egy kis (!) tartalék azért legyen nálad, mert biztosan meg fogsz látni egy kihagyhatatlan akciót…:)

 

Olcsó helyett inkább minőségit

Nem biztos, hogy ami olcsó az egyben jó is. Sokan annyi mindent képesek összevásárolni, csak azért mert valami pár száz forintba kerül. (Lehet, hogy most magadra ismertél?) Aztán persze végül rájössz, hogy nem is tudod használni, így vagy a sminkes dobozod alján vagy pedig a kukában landol. Ezekből a sok kis apróságokból pedig a végére olyan szép összeg kerekedhet, hogy rájössz, ennyiért már egy jobb minőségű darabot is választhattál volna.

 

Járj nyitott szemmel

Szerintem, ami mindenek előtt a legfontosabb, hogy ne hagyd magad átverni. Ezt arra értem, hogy nagyon sok üzlet a Glamour-napok előtt direkt feljebb viszi az árakat, így a kuponnal kb. annyiért vehetsz meg egyes termékeket, mint a drágítás előtt. Jó, ha nagyjából képben vagy, de akár hetekkel előtte már feltérképezheted az árakat, vagy nézz szét különböző üzletekben, hogy az a termék, amit szeretnél, nagyjából mennyibe kerül.

 

És végezetül pedig pár szó az újságról:

A magazin 1.099 Ft-ba kerül, ami elsőnek soknak hangzik, viszont 2-3 kupont felhasználásával már visszajöhet az ára. Ha kényelmeskednél és nem akarsz a sok szétvagdosott kupon kiválogatásával a kasszánál szórakozni, akkor megveheted a kuponfüzetet a Glamour mobilapplikációján keresztül is. Ha pedig még az újságon is szeretnél spórolni, akkor érdemes kivárni a Kiskegyed magazint, hiszen azokhoz is, bár eléggé limitált számban, de hozzácsomagolják a kuponfüzetet.

Remélem tudtam segíteni. 🙂 Ha tetszett, és szeretnél más vásárlással kapcsolatos spórolási tippet olvasni, kattints ide.

Kinga