Az ecet sokoldalúságát szerintünk mindenki ismeri, hiszen a levesek savanyítása mellett kiváló fertőtlenítő, szagtalanító valamint gombaölő hatású, így minden háztartás kötelező kelléke kell, hogy legyen. Mivel nagyon sok cikk létezik az ecet és a szódabikarbóna csoda hatásáról, úgy gondoltuk itt az ideje, hogy mi is kipróbáljuk. A fuga köztudottan arra való, hogy összegyűjtse a koszt, és ezért bizony idővel elszíneződik. Annak idején lehet te sem gondoltál arra, hogy a világos színű fuga nagyon szép, viszont idővel besárgul. A másik dolog pedig hogy, mivel állandóan járkálunk rajta, a kosz is hamar belerakódik. Persze, azt is tudjuk, hogy az üzletekben kapható különféle fugatisztítók vagy egy egyszerű Domestos is tök hatékony tud lenni, ha azonban a fugatisztítás az agyadra megy, és nem szereted a vegyszereket sem, próbáld ki ezt a módszert te is.

Amire szükséged lesz a  fugatisztítás során:

  • ecet
  • szódabikarbóna
  • fogkefe vagy körömkefe

A fugatisztítás egyik kelléke a szódabikarbóna.

Fugatisztítás ecettel és szódabikarbónával? Igen!

Nos, állítólag a kettő keveréke hatástalan, mivel az ecet savas, a szódabikarbóna pedig lúgos kémhatású. Azonban ez a gyakorlatban máshogyan történt. Egy kis tálkában összekevertük a szódabikarbónát ecettel, majd egy fogkefe segítségével rákentük a felületre. Azt azonban tudni kell, hogy a fuga, ilyen módon való tisztítása nem leányálom, igenis neki kell esni és sikálni. Erre mi is nagyon gyorsan rájöttünk, így némi dörzsölés után, úgy gondoltuk, hagyjuk kicsit magára, míg meg nem szárad rajta a massza. Miután megszáradt, a tisztított felületet felporszívóztuk, majd fel mostuk.

Tipp: A szódabikarbónát érdemes nagyobb kiszerelésben vásárolni, például patikában.

Íme az eredmény:

A fugatisztítás nem egy könnyű házimunka.

Ez a cikk kizárólag teszt jelleggel készült, és szó nincs róla, hogy szerintünk ez a leghatékonyabb módja a fugatisztításnak. Lehet, hogy időigényes, és az is biztos, hogy létezik ennél gyorsabb megoldás is, de egy próbát szerintünk mindenképp megér.

Ha tetszett, olvasd el további Életmóddal kapcsolatos cikkeinket is.