A tömegközlekedési eszközök kapaszkodóitól biztosan te is irtózol, de gondolom, azzal sem árulunk el túl nagy titkot, hogy a környezetedben bőven akad még számos baktérium mágnes, amit naponta megfogsz, használsz.

A következőkben összegyűjtöttünk nektek néhány olyan dolgot, amit a saját érdekedben érdemes rendszeresen tisztítanod.

Telefon és fülhallgató

Fogadjunk, bele sem gondolsz, mennyi baktérium megtelepszik ezeken az eszközökön. Ha eszedbe jutnak a buszon egyszerre kapaszkodó és telefont nyomkodó fiatalok, biztosan rájössz, hogy nagyon is egyszerű baci tenyészetet csinálni a telefonodból. Ugyanez igaz a fülhallgatóra is.

Táska

A táska fertőtlenítése nem egy szokványos dolog, pedig nagyon sok baktérium meg tud telepedni rajta, ha csak arra gondolunk, hogy a bevásárlókosár után a táskánk fülét megfogjuk, vagy a buszon letesszük magunk mellé. A fertőtlenítő törlőkendő itt is csodákra képes.

Kilincs

Ez az első dolog, amit megfogsz, ha hazaérsz. Mondanunk sem kell, hogy egy bevásárlás után mennyi baci van a kezeden, arról pedig nem beszélve, hogy ha beteg vagy, könnyen megfertőzhetsz így másokat is. Takarításkor ezeket is érdemes áttörölgetni. Próbáld ki például a Dettol antibakteriális felülettisztítóját.

Sminkecset

Sok embernek és talán neked sem jut eszedbe, hogy valóságos baktériumtanya telepszik meg egy-egy sminkeszközödön. Ha mindennap ugyanazokat az ecseteket használod, és soha nem mosod ki őket, olyan szennyeződéseket és baktériumokat vihetsz fel napról napra az arcodra, amelyek csúnya mitesszereket, pattanásokat eredményezhetnek.  Nagyon fontos tehát, hogy ecseteidet rendszeresen tisztítsd!Sok baktérium található a gyakran használt sminkecseteken.

Billentyűzet (és egér)

Ha figyelembe vesszük, milyen gyakran használjuk a számítógépünket, érthető, hogy a gombok között sok a szennyeződés és baktérium, pláne, ha azokat másokkal közösen használjuk. Ha pedig betegek vagyunk, a környezetünkben lévőket is könnyen megfertőzhetjük. Hetente legalább egyszer tehát érdemes letörölni az asztalodat és a billentyűzetet.

Távirányító

Veled is biztosan előfordult, hogy felkutattad az egész házat a távirányítót keresve, majd végül a bevetett ágyadban találtad meg, amiről a bacik szépen át is vándoroltak oda, ahol alszol. Nagyon gyakran használt eszköz, amit nem feltétlenül tiszta kézzel nyomogat az ember A tv portalanításakor törölgesd át ezt is.

+1 Kéz

Alapvető hogy az első dolog, amikor hazaérsz, az a kézmosás, mivel rengeteg baktérium rákerül a kezedre akár a pénzről, autóról, buszról stb. Az alap kézmosáson kívül használhatsz antibakteriális folyékony szappant is, ha pedig elmész otthonról mindig legyen nálad kézfertőtlenítő gél vagy spray.  Bevásárlás alatt sok baktérium kerülhet a kezünkre.

További életmóddal kapcsolatos cikkért kattints ide!