Veled is sokszor előfordul, hogy egy-egy vásárlás alkalmával olyan dolgokat is megveszel, amikre egyébként nincs szükséged? Íme pár bevásárlási tipp, hogy elkerüld a felesleged költekezést.

5+1 bevásárlási tipp, ha spórolni szeretnél.

A legfontosabb bevásárlási tipp: Készíts listát!

Ha kifogytál valamiből azonnal írd fel! Próbáld logikai sorrendben összeírni listádat, így elkerülheted, hogy extra köröket tegyél a boltban. Mostanában biztosan te is észrevetted, hogy elég gyakran átrendezik az üzletek a kínálatukat, ezzel is vásárlásra szeretnének csábítani, ám fontos, hogy csak azokat tedd a kosárba, ami a listádon szerepel. Ha a biztosra mennél, érdemes néhány reklámújságot átfutni és ez alapján megírni a listádat, mielőtt vásárolni indulsz. Manapság már szinte minden elérhető az interneten, így akár egy online katalógusban is tájékozódhatsz a legújabb akciókról.A lista készítése szuper tipp bevásárláshoz.

Ellenőrizd készleteidet

Ha viszont elfelejtetted az előző pontban foglaltakat, érdemes végig nézned miből, hogy állsz a konyhában. Így elkerülheted, hogy elfelejtesz valamit és hatodjára is visszamész a boltba, ami pedig, mint tudjuk, azt eredményezi, hogy olyan dolgokat is megveszel, amit valójában nem is akartál.

Ne menj éhesen

Mielőtt vásárolni indulsz, egyél! Korgó gyomorral ugyanis nehéz ellenállni a sok finomságnak, így belekerülhetnek a kosaradba olyan dolgok is, amiket teli pocakkal feleslegesnek éreznél.

Vásárolj csak hétvégén

Tervezd meg, hogy milyen ételeket szeretnél készíteni a következő héten és szerezd be hozzá az alapanyagokat a hétvégi nagybevásárláskor. Köztudott, hogy minél többször mész boltba, annál inkább nő annak az esélye, hogy olyan élelmiszereket is megveszel, amire nincs is szükséged.Pár tipp bevásárláshoz mindig jól jön.

Nézd a felsőbb és alsóbb polcok kínálatát is

Számodra idegen helyen történő vásárláskor érdemes a polcok tetején és alján elhelyezett árukat is szemügyre venned, ugyanis a nagy bevásárlóközpontokhoz hasonlóan egyre több helyen igyekeznek úgy elrendezni a polcképet, hogy szemmagasságba teszik a drágább termékeket. Ezek az üzletek így próbálnak extraprofitot kicsikarni a vásárlókból, úgyhogy erre is érdemes odafigyelned.

+1 Fizess készpénzzel

Tapasztatból mondom, hogy érdemes a hónap elején kikalkulálni és levenni a bankkártyádról azt a keretet, amit bevásárlásra szánsz. Így sokkal egyszerűbben nyomon tudod követni kiadásaidat és el tudod kerülni az extra költekezést.

Ha tetszett, kattints további életmóddal kapcsolatos cikkért!