5+1 bevásárlási tipp, ha spórolni szeretnél.
ÉLETMÓD

5+1 pénztárcabarát bevásárlási tipp, ha spórolni szeretnél

Veled is sokszor előfordul, hogy egy-egy vásárlás alkalmával olyan dolgokat is megveszel, amikre egyébként nincs szükséged? Íme pár bevásárlási tipp, hogy elkerüld a felesleged költekezést.

5+1 bevásárlási tipp, ha spórolni szeretnél.

A legfontosabb bevásárlási tipp: Készíts listát!

Ha kifogytál valamiből azonnal írd fel! Próbáld logikai sorrendben összeírni listádat, így elkerülheted, hogy extra köröket tegyél a boltban. Mostanában biztosan te is észrevetted, hogy elég gyakran átrendezik az üzletek a kínálatukat, ezzel is vásárlásra szeretnének csábítani, ám fontos, hogy csak azokat tedd a kosárba, ami a listádon szerepel. Ha a biztosra mennél, érdemes néhány reklámújságot átfutni és ez alapján megírni a listádat, mielőtt vásárolni indulsz. Manapság már szinte minden elérhető az interneten, így akár egy online katalógusban is tájékozódhatsz a legújabb akciókról.A lista készítése szuper tipp bevásárláshoz.

Ellenőrizd készleteidet

Ha viszont elfelejtetted az előző pontban foglaltakat, érdemes végig nézned miből, hogy állsz a konyhában. Így elkerülheted, hogy elfelejtesz valamit és hatodjára is visszamész a boltba, ami pedig, mint tudjuk, azt eredményezi, hogy olyan dolgokat is megveszel, amit valójában nem is akartál.

Ne menj éhesen

Mielőtt vásárolni indulsz, egyél! Korgó gyomorral ugyanis nehéz ellenállni a sok finomságnak, így belekerülhetnek a kosaradba olyan dolgok is, amiket teli pocakkal feleslegesnek éreznél.

Vásárolj csak hétvégén

Tervezd meg, hogy milyen ételeket szeretnél készíteni a következő héten és szerezd be hozzá az alapanyagokat a hétvégi nagybevásárláskor. Köztudott, hogy minél többször mész boltba, annál inkább nő annak az esélye, hogy olyan élelmiszereket is megveszel, amire nincs is szükséged.Pár tipp bevásárláshoz mindig jól jön.

Nézd a felsőbb és alsóbb polcok kínálatát is

Számodra idegen helyen történő vásárláskor érdemes a polcok tetején és alján elhelyezett árukat is szemügyre venned, ugyanis a nagy bevásárlóközpontokhoz hasonlóan egyre több helyen igyekeznek úgy elrendezni a polcképet, hogy szemmagasságba teszik a drágább termékeket. Ezek az üzletek így próbálnak extraprofitot kicsikarni a vásárlókból, úgyhogy erre is érdemes odafigyelned.

+1 Fizess készpénzzel

Tapasztatból mondom, hogy érdemes a hónap elején kikalkulálni és levenni a bankkártyádról azt a keretet, amit bevásárlásra szánsz. Így sokkal egyszerűbben nyomon tudod követni kiadásaidat és el tudod kerülni az extra költekezést.

Ha tetszett, kattints további életmóddal kapcsolatos cikkért!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük