Karácsonykor nem csak a menü elkészítése, hanem az ünnepi asztal dekorálása is fontos.  Ahogy már egy korábbi DIY cikkünkben olvashattátok, manapság nagyon sokat elkérnek a különböző karácsonyi díszekért az üzletekben. Hasonlóan a koszorúkhoz vagy kopogtatókhoz, a karácsonyi asztali dekorációk tömkelege sorakozik a boltok polcain, viszont, ha nem szeretnél sokat költeni és már az idő is szorít, jobban jársz, ha te magad készíted el őket.

Ebben a cikkben olyan gyorsan elkészíthető asztali dekorációkat hoztunk, amihez különösebb kézügyesség sem kell, sőt még pénztárca barát is. Nem szükséges ragasztópisztolyt használnod, hiszen egy tányérra vagy tálcára könnyedén rápakolgathatod és így kedved szerint variálhatod a díszeket. Ha szeretnél egy kis személyes ajándékot is az asztalra csempészni, tehetsz egy kedves feliratú üdvözlőlapot is minden vendég tányérjára.

 

Amire szükséged lehet a karácsonyi asztali dekorációk elkészítéséhez:

  • karácsonyfa gömbök (különböző mintájúak)
  • LED fénylánc (Tipp: a Pepco-ban nagyon sok ilyen kapható, nagyon olcsón. :))
  • gömb üveg váza
  • dekoráció: csillagánizs, dió, toboz, fából készült díszek stb.
  • gyertya vagy egy befőttesüvegből készített mécsestartó

TIPP: Mindenekelőtt alaposan tisztítsd meg a vázát, tányért vagy amire szeretnéd rakosgatni a díszeket, hiszen nem mutat jól, ha tiszta ujjlenyomatos, amikor rávetül a fény! 🙂

 

És most jöjjenek a képek:Karácsonyi asztali dekorációk könnyedén.Pár perces karácsonyi asztali dekorációk.

A karácsonyi asztali dekorációk egyik fő kellékei lehetnek a gömbök.

Ui.: Tudjuk, hogy nagyon sok verzió létezik, és az is biztos, hogy vannak ennél szuperebb ötletek is, viszont, ha nincs túl sok alapanyagod, ez is tökéletes lehet.

Ha kreatív DIY ötleteket keresel vagy inspirálódni szeretnél, látogass el például a Pinterest honlapjára, ahol számos karácsonyi dekorációs ötleteket, tippeket találhatsz.