A befőttesüveg közismereten kiváló alapanyag lehet, ha kreativitásunkat szeretnénk kiélni, hiszen könnyen beszerezhető, és szinte bármely háztartásban fellelhető. Sokféleképpen felhasználhatók, hiszen vázák, tárolók, de mutatós és egyben filléres mécsestartók is készíthetők belőle.

Az adventi időszak beköszöntével egyszerűen készíthetünk belőlük hangulatos lámpásokat, amivel a hosszú sötét téli estéket meghittebbé varázsolhatjuk. Az sem mellékes, hogy ezzel a módszerrel nem kell sokat költened a méregdrága díszekre, hiszen manapság nagyon sokat elkérnek a különféle dekorációkért az üzletekben.

Amire szükséged lehet:

  • befőttesüveg
  • teamécses vagy gyertya
  • műhó spray
  • ragasztópisztoly
  • dekoráció pl.: kötöző zsineg, fahéj, tortapapír, fa hópehely dísz, cukor

Ezen a képen a mécsestartók hozzávalói találhatóak.

TIPP: Mielőtt elkezdenéd a dekorálást, első lépésként  alaposan tisztítsd meg a befőttesüvegeket sima mosogatószeres vízzel vagy ablaktisztítóval és törölgesd őket szárazra. A továbbiakban érdemes gumikesztyűben dolgozni, így elkerülheted, hogy ujjlenyomatosra tapogatod az üvegfelületet.

Ezt követően minden csak a saját fantáziádon múlik. Természetesen más dekorációkat is használhatsz díszítés gyanánt, de azt elmondhatjuk, hogy ennyi alapanyagból is igazán hangulatos és nem utolsó sorban filléres mécsestartók születtek. Négy darab mécsestartó.

És most lássuk is, milyenek lettek a sötétben. Meggyújtott mécsestartók a sötétben.

Ha kedved támadt kreatívkodni, de még nem szereztél be hozzá mindent, látogass el a KreatívHobby oldalára.

Jó készülődést kívánunk!

További DIY ötletekért kattints ide!