Egy esküvő megszervezése bizony nem csak az idegeinket terheli meg, hanem a pénztárcánkat is. Ha már te is belevetetted magad az esküvőd szervezésébe, bizonyára te is rájöttél, hogy még a legapróbb dekorációk is egy vagyonba kerülnek. Igen, fontos a szép díszítés, de úgy gondolom, felesleges komolyabb összegeket költeni ezekre, pláne, ha kis esküvőt tervezel. Az Aliexpressen vagy más külföldi oldalakon, esküvői dekorációs kellékek tömkelege megtalálható, jóval olcsóbban, mint itthon az üzletekben. Ebben a cikkben azokat gyűjtöttem össze, amiket szerintem érdemesebb inkább kínai oldalról megrendelni.

Mr & Mrs felirat

Nem csak az esküvőd asztaldísze lehet, hanem később az otthonodban is felrakhatod valamelyik polcra, így ez a tárgy abszolút nem megy kárba. Beszerezhetsz táblás verziót is, ami pedig a kreatív fotózás szuper kelléke lehet. A felirat 2.5, a tábla pedig 1.23 dollárért már megvásárolható.

Az aliexpressen esküvői dekorációs kellékek tömkelege megtalálható, például a mr és mrs felirat.

Csipkés jutaszalagok

Az esküvői dekorációs kellékek közül a kedvenceim, a csipkés jutaszalagok. Szinte bárminek a díszítésére fel lehet használni, legyen szó vázaként funkcionáló befőttesüvegekről, vagy akár a székekre masnit is köthetsz belőle. Szélesebb változatból saját gyűrűpárnát varrhatsz, evőeszköz tartót, de akár asztali futót is készíthetsz. Egy 2 méteres szalagot már 1 dollárért kaphatsz.

Juta anyagból készült gyűrűpárna.

Pompom

Egyszerű, de nagyszerű! Különböző szín és méret közül válogathatsz, ami kiváló díszítőeleme lehet a teremnek, de szabadtéri dekorációként is megállja a helyét. Minél több van belőle, annál hatásosabb az összkép. Ára eléggé változó,  egy 13 cm-est már 0.10 dollárért kaphatsz, ha pedig van elég időd és türelmed, te magad is elkészítheted pl. szalvétából.

Tortadísz

Nos, ez az a tárgy, aminek az ára több magyar webshopban is felütötte fejem, ugyanis sokkal, már már vérlázítóan drágábban árulják szinte ugyanezt, mint az Aliexpressen. Úgy gondolom, kár 3-4 ezer forintot kiadni, mikor az alin 1.29 és 1.99 dollár között mozog az ára. Fényképes vélemények alapján pedig mindenki eldöntheti, hogy megéri-e vagy sem kivárni azt a pár hetet, mire megérkezik, az amúgy is hosszadalmas esküvő szervezés alatt.A tortadísz rendkívül olcsón beszerethető külföldi oldalakról.

 

 

Ennek a résznek úgy gondoltam adok még folytatást. Addig is böngéssz az oldalon, vagy olvasd el további életmóddal kapcsolatos cikkeinket is, ide kattintva!